AJATUKSIA SILMÄLASEISTA

2.5.2016

1
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Mun elämässä tapahtuu tällä viikolla aika paljon jännittäviä asioita, mm. rentoutumisreissu Helsinkiin ihanan ystävän luo, joten tämä loppuviikko tulee olemaan hiljaisempi täällä blogin puolella. Ajattelin kuitenkin ennen sitä tulla julkaisemaan parin päivän takaisia ajatuksiani silmälaseista.

Teistä varmaan kovinkaan moni ei edes tiedä että minulla on silmälasit, en nimittäin ole tainnut koskaan edes ottaa kuvaa lasit päässä, saatika sitten julkaissut sitä tänne. Sain siis ensimmäiset silmälasini vasta lukion aikana. Kaipa näköni sitten huonontui runsaasta lukemisesta ja taululle tuijottelusta, koska ainakin ylä-asteella - jolloin koulumenestys ei niinkään kiinnostanut - terveystarkastuksissa näköni oli vielä riittävän hyvä ilman laseja pärjäämiseen. Nyt en kuulemma saisi enää edes ajokorttia ilman silmälasipakkoa! Lähelle näkemisen suhteen mulla ei siis ole mitään ongelmaa, mutta esimerkiksi kaukaa lukeminen on ihan mahdoton tehtävä. Näkökenttä sumenee ja muuttuu epätarkaksi parin metrin etäisyydessä ja ainainen siristely sattuu päähän.
2
3
Ensimmäisiksi laseiksi valitsin vaan halvimmat mahdolliset, joita käyttäisin ainoastaan oppitunneilla ja tv:tä katsottaessa. Halvan hinnan sitten huomasi tietysti niin laadusta kun lasien ulkonäöstäkin, eikä niiden käyttö hirveämmin houkutellut. Varsinkin omaan peilikuvaan tottuminen lasien kanssa oli vaikeaa. On se oikeastaan vieläkin, mutta uusien kehyksien myötä oon oppinut jopa tykkäämään silmälaseista. Ne tuo heti jotenkin aikuismaisemman ja ammattimaisen ilmeen, vaikka en ammattia lukion jäljiltä edes omista, hah :D Oikeanlaiset, ja mikä tärkeintä itselleen mieluiset, silmälasit on kyllä sellainen asia mihin kannattaa oikeasti panostaa.

Mulla on vielä lopuksi muutama kysymys teille silmälasit omistaville lukijoilleni! Mitkä on teidän 'silmälasirutiinit', tykkäättekö käyttää laseja päivittäin vai kartatteko tekin niitten käyttämistä muuten kun tilanteissa joissa on ihan pakko? 

7 kommenttia:

  1. Mä en ees kotona ole mielelläni ilman laseja vaikka vahvuudet onkin vaan -1,75 ja -2,50 eli ei edes paha. Häiritsee vaan kun metriä kauempana kaikki on jo vähän sumeaa. Kotoa en missään tapauksessa poistu ilman laseja tai piilareita. :D Haaveilen laserleikkauksesta. Sun lasit on kyllä mainiot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mä en oikeestaan edes tiedä mikä siinä lasien käytössä itteni kohalla niin kovasti hiertää, oon kyllä onneks nykyään edes vähän useammin saanut aikaiseksi laittaa lasit päähän. Se varmaan johtuu siitä etten oo tottunut laseihin, eikä munkaan vahvuudet ole kuin -1,00 ja -1,25 eli ihan ok pärjään ilman laseja, mutta miellyttävämpihän sitä ois olla lasit päässä ettei tartteis siristellä ja kärsiä pääkivusta! :D

      Poista
  2. kun silmälaseja tarvii jokasessa tilanteessa kokoajan niin ei hirveesti oo valinnanvaraa käyttääkö niitä vai ei :-D olis ihan kiva jos pärjäis ilman lasejakin, niin vois aina lookin mukaan päättää laittaako lasit vai ei, tälläsessä 24/7 (paitsi nukkuessa) käytössä ei enää lasit kauheesti innosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tottahan se on. Onneksi on myös muitakin vaihtoehtoja, kuten just esim. piilarit!

      Poista
  3. Nää lasit käy sulle ihan tosi hyvin! Hyvä valinta.
    Mulla itellä on ihan tosi huono näkö, ei tulis kysymykseenkään olla ilman silmälaseja missään. Piilareita oon harkinnu mut pelottais vähä niiden kans säätäminen :D Blogissa silti kyl harvoin tulee itekää käytettyy laseja.. ne ei vaan sovi jokaiseen asukokonaisuuteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kiitos! Mun näkö ei vielä ole niin huonoksi mennyt ettenkö ilman laseja pärjäisi, vaikka tietty niitä olisi hyvä käyttää ihan kokoajan ettei se näkö pääsisi huonontumaan. Piilareita oon kanssa ite kokeillut ja tykkäsin kyllä niistä vaikkakin se laittaminen/pois ottaminen oli aikamoista säätämistä :D

      Poista
  4. Itselläni on ollut silmälasit ala-asteen lopusta, enkä ole kauhean innokas käyttämään niitä. Yleensä julkisilla paikoilla käytänkin piilolinssejä ja kotona laseja :D. Nuo lasit sopivat sulle tosi hyvin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥